Semperit susu mix coklat. biskut (maraton ramadhan). Resepi Biskut Semperit Dahlia Sukatan Cawan-Kali ini, tak dapat nafikan mood raya memang dah semakin menebal dalam diri masing-masing. Apatah lagi, kalau time masak kat dapur tu, dengar pulak Biskut Semperit Susu Dahlia Sukatan Cawan Azlina Ina. Biskut semperit susu ni antara biskut yang paling mudah dan senang untuk dibuat kerana bahannya tidak banyak.

Semperit susu mix coklat. biskut (maraton ramadhan) Resepi Semperit Susu yang gebu dan cair di mulut 🙂 Bagi Che Nom biskut ini adalah biskut yang wajib dihidangkan pada hari perayaan Adunan doh kuih ni agak lembik dan melekat, tetapi jangan tambah tepung terlalu banyak sebab bagi Che Nom biskut ni dah elok sangat rangup dan gebunya. Apakah biskut raya terbaru dan mungkin juga biskut raya viral untuk tahun ini? Hmm susah sikit tu, yelah biskut ni ada banyak jenis. Anda butuh sediakan Semperit susu mix coklat. biskut (maraton ramadhan) using 9 ingredients and 4 steps. Begini caranya untuk memasak it.

Bahan yang di butuhkan untuk Semperit susu mix coklat. biskut (maraton ramadhan)

  1. Siapkan 250 g secukupnya butter.
  2. Sediakan 1 cawan secukupnya gula aising.
  3. Siapkan 1/4 tin secukupnya susu pekat manis.
  4. Sediakan 2 cawan secukupnya tepung kastard.
  5. Sediakan 1 cawan secukupnya tepung jagung.
  6. Sediakan 1 secukupnya biji telur.
  7. Siapkan 2 secukupnya sudu besar serbuk coklat.
  8. Siapkan secukupnya Coklat rice untuk tabur atas biskut.
  9. Sediakan 1 secukupnya sudu kecil esen vanilla.

Apapun memang ada banyak sebenarnya biskut raya yang sangat-sangat sedap dan best. Paling penting ianya adalah resepi yang tersangatlah mudah nak buat. Biskut semperit ni ialah biskut raya traditional yang menjadi kegemaran ramai terumatanya di musim perayaan. Gabungan tepung cookies, tepung kastad dan juga sedikit tepung jagung akan menghasilkan biskut semperit yang rapuh tapi masih lembut.

Semperit susu mix coklat. biskut (maraton ramadhan) Lezat

  1. Pukul gula,telur,butter dan esen vanilla sehingga sebati. Masukkan susu mix sbati.
  2. Masukkan semua tepung sikit2. Uli smpai sebati dan jadi doh yang lembut. Jika terlampau lembut tambah lagi tepung..
  3. Bahagikan 2 bahagian. 1 bahagian isi serbuk coklat dan uli sebati. Masukkan dalam acuan dan terap.
  4. Tabur coklat rice dan bakar dengan suhu 160c selama 25 minit.

Resepi Semperit Susu yang gebu dan cair di mulut 🙂 Bagi Che Nom biskut ini adalah biskut yang wajib dihidangkan pada hari perayaan, sebab Adunan doh kuih ni agak lembik dan melekat, tetapi jangan tambah tepung terlalu banyak sebab bagi Che Nom biskut ni dah elok sangat rangup dan. Pertama,untuk sukatan biskut semperit susu yang tepat,gunakan cawan metrik. Bukan cawan teh atau cawan kesayangan anda. Tapi cawan metrik yang ada sukatan untuk cecair dan juga tepung. Kedua,jika adunan doh biskut semperit yang anda hasilkan menjadi lembik,tambahkan sedikit demi sedikit.

Hutomo Sungkar

About the Author

I want Really Share My Huge Traffic With My Custom Secret Source. This Article has been written for information purposes only. Every effort has been made to make this eBook as complete and accurate as possible. However, there may be mistakes in typography or content. Also, this article provides information only up to the publishing date. Therefore, this article should be used as a guide - not as the ultimate source.

Leave a Reply